Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Όπου πάνε εθνικιστές, στέλνουν τους μισθωμένους μπαχαλάκηδες για αντιπερισπασμό .




Συμπλοκές σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ «αντιεξουσιαστών» και ΜΑΤ. «Αντιεξουσιαστές» και εθνικιστές έχουν προγραμματίσει ταυτόχρονα συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να υπάρχει εκεί ισχυρή αστυνομική δύναμη. 
Όλα ξεκίνησαν όταν περίπου 30 μέλη της εθνικιστικής οργάνωσης "Ιερός Λόχος" συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί μπροστά από το άγαλμα Βότση, με αφορμή την προγραμματισμένη για το απόγευμα της Κυριακής διαδήλωσής τους στο σημείο.

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι σημειώθηκε αναταραχή μεταξύ των αντιεξουσιαστών που χτύπησαν έναν άντρα, τον οποίο θεώρησαν «εθνικιστή». Άρχισαν να τον ξυλοκοπούν και τότε επενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που έριξαν δακρυγόνα και η ένταση περιορίστηκε, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές που ακολούθως έγιναν συλλήψεις.

Το κέντρο της πόλης ήταν απροσπέλαστο επί ώρες, με τουλάχιστον 15 κλούβες των ΜΑΤ παρατεταγμένες. Οι αναρχικοί πέταξαν πέτρες και μάρμαρα που έσπασαν από τα πεζοδρόμια, ενώ την ίδια ώρα οι επισκέπτες της πόλης, έλληνες και ξένοι προσπαθούσαν από τη μια να γλιτώσουν και από την άλλη να καταλάβουν τι συμβαίνει! 
Την ίδια ώρα που ομάδα αντιεξουσιαστών στην Θεσσαλονίκη προκαλούσε επεισόδια στο κέντρο της πόλης,  η ομάδα Ρουβίκωνας έκανε ακόμα μία εισβολή σε δημόσιο κτήριο, αυτή τη φορά στον ΑΔΜΗΕ,
Τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης «Ρουβίκωνας» προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ στη συμβολή των οδών Δυρραχίου και Κηφισού, το μεσημέρι της Κυριακής.

Σε ανάρτησή του σε γνωστό αντιεξουσιαστικό site ο Ρουβίκωνας δηλώνει ότι προχώρησε στην κίνηση αυτή ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις αποδοχών στελεχών του ΑΔΜΗΕ, καθώς και για την πρόθεση της ΔΕΗ να αναθέσει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Πάντως η πορεία η πορεία μνήμης που έγινε το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τους 50.000 Εβραίους, θύματα του Ολοκαυτώματος και συμμετείχαν Θεσσαλονικείς εβραίοι και απλοί πολίτες ήταν …ανενόχλητη.





Ξέχασαν να αναφέρουν όμως ότι τώρα δεν βάζουν ούτε συρμούς οι Γερμανοί, και αφήνουν το…. κρέας, να πάει με τα πόδια.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ . ΟΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΣΚΑΤΙΛΑ ΕΚΕΙ ΤΟ ΣΤΕΛΝΕΙ . ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥΣ....
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...