Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ε.Ε ….Σας αρέσει το… σεξ;



Όταν μια χώρα περιμένει να σωθεί από ένα γραφικό με το ροζ σακίδιο που περιμένει για να ικανοποιήσει  τις «επιθυμίες» της Δρακουλέσκου  και μια γκόμενα που έκανε χρήση των σέξι «ικανοτήτων» της  για να πάρει την πολυπόθητη καρέκλα, είναι άξια της τύχης της.

Τίποτα πλέον δεν θα είναι το ίδιο στην «πολυκατοικία»  της  ΕΕ τουλάχιστον όπως τη ξέρουμε μέχρι σήμερα μετά τη τετραμερή συνάντηση που οργάνωσε απόψε στις Βερσαλλίες, ο Φρανσουά Ολάντ και στην οποία συμμετείχαν η Μέρκελ και οι Μαριάνο Ραχόι και Πάολο Τζεντιλόνι.  Το περίεργο βέβαια είναι ότι σε λίγο καιρό Ολάντ και Τζεντιλόνι θα αποτελούν παρελθόν όπως και ο Ζ.Κ.Γιούνκερ που τις προάλλες παρέδωσε σχέδιο... για το μέλλον της ΕΕ! 
 Με δύο λόγια, αποφασίστηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση να παύσει να είναι μια ομοιογενής ένωση ίσων κρατών και να μεταβληθεί σε μία δήθεν ένωση αλλά  πολλών ταχυτήτων, που κάποιοι θα προοδεύουν και κάποιοι άλλοι θα μπουν στον φυγοκεντρικό επιταχυντή για να εκτιναχθούν εκτός αυτής, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Ελλάδα.
 Η Σύνοδος των Βερσαλλιών είναι η απόδειξη ότι η έννοια της "Ευρώπης πολλών ταχυτήτων" δρομολογείται και αποφασίστηκε, όμως αυτό θα είναι το τέλος της ΕΕ.
Οι δήθεν ηγέτες της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας τάχθηκαν υπέρ μιας γερμανικής Ευρώπης πολλών ταχυτήτων, που θα επιτρέπει  στην Γερμανία να αλώσει πλήρως την ήπειρο.
 «Η ενότητα δεν σημαίνει ομοιομορφία" υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ, ο οικοδεσπότης αυτής της μίνι συνόδου στις Βερσαλλίες.
Τώρα, κατά πόσον αυτό είναι "Ένωση" είναι μια άλλη υπόθεση. Πρακτικά χθες "σφραγίστηκε" η διάλυση της ΕΕ, όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα. Στην επόμενη διάσκεψη κορυφής της ΕΕ, θα είναι  οι τέσσερις προς το παρόν «σύμμαχοί» , η αποχωρούσα Βρετανία και οι… "άλλοι". Αν και πολύ σύντομα στους "άλλους", μπορούν να περάσουν και η Γαλλία και η Ιταλία.

Διονύσης Χιόνης, καθηγητής Οικονομικών: "Η Ευρώπη αλλάζει και ορισμένοι  αρνούνται να δουν την πραγματικότητα. Η ελληνική οικονομία συνεχίζει να παραμένει στην ύφεση λόγω της εμμονής σε λάθος πολιτικές. Για άλλη μια φορά αυτοί που ομνύουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Χώρας μας και στην έξοδο από την κρίση μας οδηγούν στο περιθώριο των εξελίξεων. Χθες το βράδυ κάποιοι αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς για το μέλλον μας και εμείς περί άλλων τυρβάζουμε". Αποφασίστηκε η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων με την Ελλάδα φυσικά να βρίσκεται στη δεύτερη ταχύτητα». Ως εκ τούτου: « το ενδεχόμενο της δραχμής και η μελέτη της μετάβασης αποτελεί κάτι παραπάνω από εθνική και επιτακτική ανάγκη. Η άρνηση της αποδοχής της πραγματικότητας δεν αποτελεί πλέον λανθασμένη οικονομική και πολιτική άποψη αλλά συνιστά εγνωσμένο δόλο που θα έχει ως αποτέλεσμα την αδυναμία προετοιμασίας της χώρας». 
 Ραχήλ Μακρή, πρώην βουλευτής: "Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, και Ισπανία χωρίς να διαθέτουν νομιμοποίηση,  αποφάσισαν  με το ''ετσι θελω'' Και κατά παράβαση  των συνθηκών της ΕΕ, την μετάλλαξη της ΟΝΕ και την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. 
Αφού παγίδευσαν την χώρα σε εναν φαύλο κύκλο χρέους. Αφού  χρησιμοποίησαν την χώρα  για την διάσωση του τραπεζικού τομέα και περισσότερο των γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών.
 Αφού επέβαλαν στην χώρα πολιτικές λιτότητας καταστροφικές για την κοινωνία και την οικονομία, στο όνομα της παραμονής στην Ευρώπη και την ευρωζώνη, έχοντας με την βοήθεια εγκληματικών και ανίκανων κυβερνήσεων, προετοιμαστεί ωθούν την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. 
 Είναι εθνική και επιτακτική ανάγκη,  η σύμπραξη σε μέτωπο όλων εκείνων των υγιών δυνάμεων του τόπου προκειμένου να προετοιμαστεί η χώρα για κάθε ενδεχόμενο".
 Κωνσταντίνος Βέργος, καθηγητής Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Southampton, Μ.Βρετανίας: "Η απόφαση δείχνει τον προβληματισμό για την κρίση στην ΕΕ και ανοίγει το δρόμο για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα". 
 Bασίλης Πολυμένης, καθηγητής Χρηματοοικονομικών ΑΠΘ: "Αφού για επτά χρόνια εξάντλησαν την ελληνική οικονομία και ξεπούλησαν τα περιουσιακά στοιχεία τώρα αποφασίζουν την συμμετοχή της Ελλάδας στην δεύτερη ταχύτητα της  ΟΝΕ. Είναι πολύ σημαντικές οι ευθύνες της μη προετοιμασίας της Χώρας για το αύριο που έρχεται με γοργό βηματισμό" .
 Βασίλης Καπερνάρος, νομικός πρώην βουλευτής: "Τα πολλαπλά αδιέξοδα των μνημονιακών πολιτικών και των πολιτικών που υπόγραψαν τα μνημόνια οδηγούν την ελληνική οικονομία στην αέναη ύφεση και την Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης. Ο στρουθοκαμηλισμός των μνημονιακών κομμάτων και η αδυναμία αναγνώρισης των εξελίξεων τους καθιστούν επικίνδυνους για την χώρα".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...