Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Ε… αφού είναι με… «υπουργικές αποφάσεις»… όλα εντάξει.Με το… παραπάνω πληρώνουν κάποιοι υπουργοί μετακλητούς και ειδικούς συμβούλους, με τα περιστατικά «χρυσοκάνθαρων» σε κυβέρνηση και φορείς του δημοσίου να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή του υπουργείου ΛαθροΜεταναστευτικής Πολιτικής όπου οι υπάλληλοι του γραφείου του Μουζάλα πολλαπλασιάστηκαν αναδρομικά από 7 σε 24. Επίσης, δόθηκε αύξηση άνω… του 50% στη διευθύντρια υποδοχής, η οποία πλέον λαμβάνει 3.950 ευρώ από τα 2.604 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, για την θέση του διευθυντή Υποδοχής είχε οριστεί τον Ιούλιο του 2016 αμοιβή 2.604 ευρώ. Τότε η θέση ήταν ακόμα κενή και είχε αποτελέσει τη βασική αιτία διαμάχης ανάμεσα στον τότε αναπληρωτή υπουργό Γιάννη Μουζάλα και τον γενικό γραμματέα Οδυσσέα Βουδούρη . Η διαμάχη κατέληξε τελικά στην απομάκρυνση του δεύτερου, ενώ στις 23 Φεβρουαρίου του 2017 ο υπουργός υπέγραψε απόφαση αύξησης των αποδοχών της διευθύντριας Υποδοχής στα 3.950 ευρώ ενώ στο ποσό δεν υπολογίζεται το ύψος της οικογενειακής παροχής.
Επίσης με πράξη του υπουργικού συμβουλίου στις 20/1/17, την οποία προσυπέγραψε και ο πρωθυπουργός, αποφασίστηκε να αυξηθούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο του «για κάλυψη εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών». Οι θέσεις στο γραφείο του  Μουζάλα είχαν οριστεί στις 5/11/16 όταν συστάθηκε ξεχωριστό υπουργείο και προβλεπόταν σε αυτό να απασχολούνται 4 μετακλητοί  και 3 ειδικοί σύμβουλοι με κόστος 36.000 ευρώ έως το τέλος του 2016 (λιγότερο από δύο μήνες).
Ωστόσο ένα μήνα αργότερα, το υπουργείο ζήτησε να αυξηθούν οι θέσεις κάτι που σημαίνει αύξηση του κόστους κατά 43.000 ευρώ έως το τέλος του 2016 και κατά 256.000 ευρώ για το έτος 2017.
Το αίτημα εγκρίθηκε με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι θέσεις ειδικών συμβούλων κατά 5 άτομα και των μετακλητών κατά 2 άτομα. Προστίθενται επίσης 10 αποσπασμένοι από άλλες θέσεις του Δημοσίου. Η αύξηση ισχύει αναδρομικά από 5/11/2016 χωρίς να απαντάται το ερώτημα εάν κάποιοι υπάλληλοι εργάζονταν ως τότε αμισθί ή κάποιοι θα πληρωθούν για διάστημα που δεν εργάζονταν.
Η απάντηση του Μουζάλα.
Σχετικά με την αύξηση του μισθού της διευθύντριας της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, το υπουργείο διευκρινίζει ότι με κοινή υπουργική απόφαση (23/2/2017) διορθώνεται η εκ παραδρομής ταύτιση της θέσης του διευθυντή της αυτοτελούς υπηρεσίας με τη θέση του προϊσταμένου διεύθυνσης των υπόλοιπων υπηρεσιών. Επίσης, σημειώνει ότι ο νομοθέτης ήδη από το 2011 (νόμος 3907/2011) προέβλεψε τον καθορισμό των αποδοχών του προϊσταμένου της υπηρεσίας με κοινή υπουργική απόφαση, οι οποίες αντιστοιχούν με εκείνες του ειδικού γραμματέα.
Σχετικά με αναφορά για αύξηση των θέσεων μετακλητών, ειδικών συμβούλων και αποσπασμένων υπαλλήλων στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, σημειώνεται ότι «λόγω αυξημένων υποχρεώσεων» με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (04/11/2015) ο αριθμός συνεργατών του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα ΛαθροΜεταναστευτικής Πολιτικής διαμορφώνεται ως εξής: οι μετακλητοί υπάλληλοι από τέσσερις αυξάνονται σε εννιά, οι ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες από τρεις αυξάνονται σε πέντε και οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από δέκα αυξάνονται σε 20.
Με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου στις 20 Ιανουαρίου 2017 και πάλι «λόγω αυξημένων υποχρεώσεων» ο αριθμός συνεργατών του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής διαμορφώθηκε ως εξής: οι μετακλητοί υπάλληλοι από τέσσερις αυξήθηκαν σε έξι (έχουν καλυφθεί όλες οι θέσεις), οι ειδικοί σύμβουλοι από τρεις αυξήθηκαν σε οκτώ (κατειλημμένες είναι οι επτά θέσεις), ενώ οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από δέκα αυξήθηκαν σε 20 (κατειλημμένες είναι οι οκτώ θέσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...