Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

14.000.000 πολίτες στην Ολλανδία, βουλευτές 150 .10.000.000 πολίτες στην Ελλάδα βουλευτές …300Τα αποτελέσματα των εκλογών στην Ολλανδία επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε το Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα (VVD) παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα, έχοντας ωστόσο χάσει 8 έδρες στο ολλανδικό κοινοβούλιο.
Το εθνικιστικό Κόμμα για την Ελευθερία του Γκέερτ Βίλντερς (PVV) χάνει το στοίχημα να αναδειχθεί πρώτο κόμμα, ωστόσο είναι δεύτερη δύναμη!
Σημαντική άνοδο καταγράφουν μικρότεροι πολιτικοί σχηματισμοί με πρώτο το κόμμα των Πράσινων Αριστερών του 30χρονου Γέσε Κλάβερ, του «Τριντό της Ολλανδίας», που τριπλασίασε την κοινονοβουλευτική του δύναμη. Μεγάλος χαμένος των εκλογών το Εργατικό Κόμμα του Ντάισελμπλουμ, που καταγράφει ιστορική ήττα.
Τα αποτελέσματα μετά την καταμέτρηση σχεδόν του 100% των ψήφων διαμορφώνονται ως εξής:
VVD- Λαϊκό Φιλελεύθερο και Δημοκρατικό Κόμμα: 33 έδρες
PVV- Κόμμα για την Ελευθερία: 20 έδρες
CDA – Χριστιανοδημοκρατική Έκκληση: 19 έδρες
D66- Δημοκράτες 66: 19 έδρες
GL- Πράσινοι Αριστεροί: 14 έδρες
SP- Σοσιαλιστικό Κόμμα: 14 έδρες
PvdA- Εργατικό Κόμμα: 9 έδρες
CU- Χριστιανική Ενωση: 5 έδρες
PvdD Κόμμα για τα Ζώα: 5 έδρες
50PLUS: 4 έδρες
Denk: 3 έδρες
SGP-Μεταρρυθμιστικό Πολιτικό Κόμμα: 3 έδρες
FvD: 2 έδρες

Μετά μιλάμε για Ευρώπη. Αυτό που πέρασε στο ντουκου είναι ότι η Ολλανδία έχει τους μισούς  βουλευτές από το Ελλαδιστάν και μάλιστα χωρίς προνόμια. Αφορολόγητο  κ.λ.π.


Για να τα βλέπουν τα δικά μας ρεμάλια. Προσγειωμένος & αντισυμβατικός ο Ρουτε
Χαλαρός, αισιόδοξος και προσιτός, ο Ρούτε έχει κερδίσει φίλους εντός κι εκτός του κοινοβουλίου. «Δεν έχω ταλέντο στην απαισιοδοξία και την γκρίνια», λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά.
Αντισυμβατικός, ο Ρούτε εργάζεται με μερική απασχόληση ως καθηγητής σε μια Σχολή Εμπορικών Σπουδών σε μια φτωχική συνοικία της Χάγης, όπου διδάσκει κάθε Πέμπτη για μια ώρα.
Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου NOS μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ο Ρούτε απάντησε ότι το πρώτο πράγμα που θα κάνει σήμερα το πρωί είναι να πάει στη σχολή για να διδάξει, στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τα στελέχη του κόμματός του κι έπειτα με τους ηγέτες άλλων κομμάτων.
Οδηγεί ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, χρησιμοποιεί ένα κινητό τηλέφωνο παλιάς τεχνολογίας κι εξακολουθεί να μένει στο διαμέρισμα που αγόρασε όταν αποφοίτησε από το ιστορικό πανεπιστήμιο του Λάιντεν με μεταπτυχιακό στην Ιστορία το 1992.
Ντυμένος με τζιν, φούτερ κι αθλητικά παπούτσια, ο ψηλόλιγνος πολιτικός εμφανίζεται συχνά τις Παρασκευές τα απογεύματα στο κέντρο της Χάγης, κάποιες φορές μάλιστα γευματίζει σε τοπική πιτσαρία.
Ο ίδιος περιγράφει τον εαυτό του ως άνθρωπο της ρουτίνας, που εξακολουθεί να τρώει με την 90χρονη μητέρα του ινδονησιακή κουζίνα τα σαββατόβραδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...