Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 12 Μαρτίου 2017

Είμαστε όλοι μαζί, αλλά ο καθένας χώρια.Σε μια συμβολική αλλά άκρως πολιτική κίνηση που σηματοδοτεί την αυτοδιάλυση της ΕΕ προχώρησαν οι Βρυξέλλες: Καταργούν την ομαδική φωτογραφία των Συνόδων Κορυφής και πλέον ο κάθε ηγέτης θα φωτογραφίζεται μόνος του ή με όποιους θεωρεί συμμάχους τους.

Μια αυτοδιάλυση η οποία προκύπτει από πίεση της Ιστορίας και της ανάγκης των ευρωπαϊκών λαών να αποφασίζουν οι ίδιοι για το μέλλον τους και όχι το Βερολίνο.

Η ΕΕ αποφάσισε την κατάργησή της , προκειμένου όπως ειπώθηκε να δοθεί «μια πιο σύγχρονη απεικόνιση» των ευρωπαϊκών θεσμών.

Πιο απλοϊκή εξήγηση δεν πρέπει να έχει δοθεί ποτέ.

Η γερμανοκρατία στις Βρυξέλλες είναι αυτή που επιφέρει την διάλυση της ΕΕ αφού οι λαοί δεν αντέχουν άλλο την γερμανική «ευρωμπότα». Διαλύεται τουλάχιστον με την σημερινή της μορφή.

Αποτέλεσμα είναι να καταργηθεί ακόμα και η κοινή φωτογράφηση καθώς δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει πλέον ο συμβολισμός ενώ και η συμμαχία των «τεσσάρων» Ιταλίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Ισπανίας είναι εικονική καθώς είναι θέμα χρόνου να ακολουθήσει η Ιταλία άλλο δρόμο και πιθανώς αργότερα η Ισπανία και Γαλλία να πράξουν το ίδιο.

Πλέον ο κάθε ηγέτης θα φωτογραφίζεται μόνος του ή με όποιον ή όποιους θεωρεί συμμάχους του.

Η οικογενειακή φωτογραφία” είναι μια παράδοση, υψηλού συμβολισμού, που τηρείται σχεδόν σε όλες τις διεθνείς συνόδους, όπως στο ετήσιο Φόρουμ των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού όπου οι ηγέτες φωτογραφίζονται φορώντας την παραδοσιακή ενδυμασία της χώρας που τους φιλοξενεί.

Μια παράδοση που πλέον καταργείται στην Ευρώπη στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα για το μέλλον της. Μηνύματα που πρέπει να «διαβαστούν» κατάλληλα από το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

 Έχεις δει τις πουτάνες ενός μπουρδελου να βγάζουν «οικογενειακή» Φώτο; Δεν γίνετε γιατί κάθε μια έχει την πελατεία της, και το «μαγαζάκι» της μέσα στο κοινό μπουρδέλο..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...