Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Οι ευρωπέη αποφασίζουν για εμάς… χωρίς εμάς



Το σχέδιο της Κομισιόν για τις συνέπειες της εξόδου από την ευρωζώνη που εκπονήθηκε το καλοκαίρι του 2015, φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό στο κτήριο του Μπερλεμόντ.
Και μυστικό θα παραμείνει, όπως προκύπτει από την επιστολή που αποκαλύπτει η “Καθημερινή της Κυριακής “ και απηύθυνε ο Ευρωπαίος επίτροπος Pierre Moscovici στην Άννα Διαμαντοπούλου, απαντώντας στο αίτημα της προέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ προς τον Jean Claude Juncker να βγει το σχέδιο στο φως.
Ο κ. Moscovici παραδέχεται την ύπαρξη του σχεδίου, αρνείται όμως να το δημοσιοποιήσει, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα έθετε την σε κίνδυνο τη σταθερότητα στην Ελλάδα και θα προκαλούσε κλυδωνισμούς στην ευρωζώνη.
“Το αίτημα σας περισσότερο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, παρά να βοηθήσει “, είναι το διά ταύτα της απάντησης του Ευρωπαίου επιτρόπου προς την πρόεδρο του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που είχε ζητήσει με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Κομισιόν στις 29 Ιανουαρίου τη δημοσιοποίηση του σχεδίου που είχε εκπονήσει η Κομισιόν το καλοκαίρι του 2015 για την αντιμετώπιση των συνεπειών μιας πιθανής εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες της “Καθημερινής “, μέρη του σχεδίου που είχαν παρουσιαστεί στη δραματική συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων λίγα 24ωρα πριν από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και προέβλεπαν, μεταξύ άλλων, έκτακτα σχέδια ασφάλειας των συνόρων, έκτακτο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα, αλλά και σχέδιο εκκένωσης των πολιτών της Ε.Ε. που θα εγκλωβίζονταν στη χώρα σε περίπτωση κοινωνικής αναταραχής που θα προκαλούσε το Grexit.

ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ «ΦΤΕΡΑ» 4 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ: Στα αζήτητα 150.000 κόκκινοι δανειολήπτες – Σε πανικό οι τράπεζες

 

Η Γερμανία πάντως  μοιράζει κουπόνια για δωρεάν επισκέψεις σεοίκους ανοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...