Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017

Προσοχή στα….γατοκέφαλα, μην σας καθίσουν στον λαιμό.



Με αφορμή όσα συμβαίνουν στον 11ο όροφο του Hilton, στον οποίο διαμένουν, σιτίζονται και κυρίως... ποτίζονται τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών. Στον όροφο λειτουργεί all day buffet και open bar και εκεί οι κύριοι - κυρίως - των κλιμακίων περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους μετά τις επίπονες διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά. Πράκτοράς μου που βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ στον 11ο όροφο του Χίλτον, μου ανέφερε πως τα κρασιά και οι μπίρες έρρεαν άφθονα (σε αντίθεση με το άσμα των Τρυπών).
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως τα στελέχη των θεσμών δίπλα στα ποτήρια με τα λευκά και κόκκινα κρασιά και δίπλα στα κουτάκια με τις μπίρες είχαν τα laptops τους, στα οποία έγραφαν ακατάπαυστα. «Έπιναν δυο γουλιές, έγραφαν δυο σειρές. Σηκώνονταν και ξαναγέμιζαν τα ποτήρια τους» μου ανέφερε σχετικά ο πράκτοράς μου, περιγράφοντας το... «διονυσιακό μομέντουμ» των στελεχών του κουαρτέτου. Κατά τον ίδιο, τα στελέχη των θεσμών - με casual εμφάνιση όλα - μάλλον έγραφαν τα προσχέδια των κειμένων με τα οποία τροφοδοτούν την κυβέρνηση (το MoU από την ευρωζώνη και το MEFP από το ΔΝΤ). Εάν όλα εξελιχθούν καλά, τότε τα κείμενα των νέων Μνημονίων θα είναι αν μη τι άλλο... πνευματώδη.

Ο Πρόεδρος και τα γκουρμέ νηστίσιμα

Αποτελεί πλέον έθιμο κάθε Κυριακή της Ορθοδοξίας ο εκάστοτε Πρόεδρος της Δημοκρατίας να προσκαλεί τα μέλη της Ιεράς Συνόδου σε γεύμα. Επειδή όμως η ημέρα αυτή είναι μέσα στη Σαρακοστή, όλοι οι Πρόεδροι έως τώρα πρόσφεραν στους ιεράρχες νηστίσιμα. Εξαίρεση ο Πρ. Παυλόπουλος (ως large Πρόεδρος και βαθιά θρησκευόμενος) που τους πρόσφερε μεν νηστίσιμα, αλλά γκουρμέ νηστίσιμα με την υπογραφή του σεφ του Προεδρικού Μεγάρου (πρώην σεφ του Κωνσταντίνου Καραμανλή) Αθ. Σκούρα...

Ιδού λοιπόν το μενού προς τους ιεράρχες που πρόσφερε ο Πρ. Παυλόπουλος:
 Πρώτα απ' όλα τα ορεκτικά: ντομάτες γεμιστές με ταραμοσαλάτα, μελιτζάνα παπουτσάκι με φάβα, και τα ορεκτικά έκλεισαν με ντολμαδάκια γιαλαντζί με αμπελόφυλλα. Πρώτο πιάτο: αγκινάρες α λα πολίτα, πιπεριές γεμιστές με ρύζι, κουκουνάρια και σταφίδες, ρεβίθια στον φούρνο με χόρτα βραστά και χταπόδι με κοφτό μακαρόνι. Σαλάτα: μαρούλι με άνηθο. Κρασιά: λευκό, «Βιβλία Χώρα» του 2016, κόκκινο, «Οβηλος» του 2009 και γλυκό κρασί Σάμου του 2013. Γλυκό: ζελέ με εξωτικό μάνγκο και με blackberries και στο τέλος γαλλικός καφές.

ΒΗΜΑτοδότης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εφαγαν το καταπετασμα αλλα ηταν ομως ολα νηστησιμα. Απο την πολυ νηστεια ολοι οι μεγαλοτραγοπαπες εχουν φτασει τα 200 κιλα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...