Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Ποιο φτηνό το αεροπλάνο από την… Εγνατία.



Σε συνολικά 38 προβλέπεται να ανέλθουν οι σταθμοί διοδίων κατά μήκος της Εγνατίας Οδού, με βάση τουλάχιστον τα προαπαιτούμενα που έχουν βάλει οι υποψήφιοι αγοραστές και το  ΤΑΙΠΕΔ.
 Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της ομώνυμης εταιρείας, Απόστολος Αντωνούδης. πέρα από τους δέκα σταθμούς, που έχουμε προκηρύξει, το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως προαπαιτούμενο άλλους 20 πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Στο σύνολο θα είναι 38.
Σήμερα η χρέωση στην Εγνατία είναι τρία λεπτά το χιλιόμετρο και θα φτάσει στα επτά λεπτά" σημείωσε ο κ.Αντωνούδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ και πρόσθεσε ότι "η καινούργια απαίτηση του ΤΑΙΠΕΔ είναι για να μην υπάρχουν διαφυγές, δηλαδή να μην μπορεί κάποιος να μπαίνει στον δρόμο, να κάνει κάποια χιλιόμετρα και να βγαίνει δίχως να πληρώσει τίμημα".

Σε 170 χώρες σύμφωνα με συγκρίσεις της globalkpetrolprices η Ελλάδα έχει την  έκτη ακριβότερη τιμή βενζίνης. Τι συμβαίνει αλλού; Οι τιμές κυμαίνονται: 0,01 το λίτρο στη Βενεζουέλα, 0,60 στη Λευκορωσία, 0,84 στο Βιετνάμ,  0,90 στην Ουκρανία, Καναδά,, Αγκόλα, 1 ευρώ στην Αυστραλία και Κίνα και στην εμπόλεμη Συρία, 1,10 στη Βουλγαρία και στην FYROM, στην Πολωνία   και στην Ιαπωνία (μπορείτε να δείτε τις τιμές στις άλλες χώρες εδώ)

Με το κόστος βενζίνης πλέον στην Ελλάδα από τα ανώτερα στον πλανήτη, με το εισόδημα της οικογένειας συρρικνωμένο και με τα διόδια να μας τιμωρούν για τις μετακινήσεις μας,  οι τελευταίες δεν θα μπορεί παρά να μειωθούν κάθετα, με αποτέλεσμα λιγότερα έσοδα για το κράτος, και άρα… νέοι φόροι.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...