Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Πρέπει να είσαι …κοπρολάγνος για να το πράξεις την… σήμερον ημέρα..Στο νέο έντυπο Ε1 που θα συμπληρώσουν οι φορολογούμενοι εφέτος, υπάρχουν οι κωδικοί 055 – 056 και 057 -058. 
Στην πρώτη περίπτωση εκπίπτει από το φορολογητέο εισόδημα του κάθε ιδιώτηποσό μέχρι 20.000 ευρώ το έτος, για κάθε χρηματοδότηση που έκανε ο τελευταίος προς πολιτικά κόμματα ή συνασπισμούς κομμάτων.
Στη δεύτερη περίπτωση, ο ιδιώτης απαλλάσσεται φορολογικά μέχρι του ποσού των 5.000 ευρώ για κάθε χρηματοδότηση υποψηφίου ή εν ενεργεία βουλευτή και ευρωβουλευτή σε ένα έτος.

Όμως:

1) Γιατί τότε να συνεχίζει να υπάρχει η κρατική χρηματοδότηση;
 

2) Γιατί να απαλλάσσεται από το φόρο ο ιδιώτης που χρηματοδοτεί κόμματα και πολιτικούς; και ακόμα χειρότερα
 

3) Γιατί δεν ερωτάται το "πόθεν έσχες" των χρημάτων αυτών;

Με το να μην απαιτείται το πόθεν έσχες αυτών των χρημάτων, μετατρέπεται το πολιτικό σύστημα, σε μια νόμιμη offshore διαδικασία στη χρεοκοπημένη Ελλάδα.

Αν όμως κάνεις δωρεά στο παιδί σου, εκτός από το φόρο εισοδήματος, θα πληρώσεις και σκληρότατο φόρο δωρεάς, ενώ θα πρέπει να δικαιολογήσεις και που βρήκες τα χρήματα. 

Αν αντιθέτως κάνεις δωρεά σε κόμμα ή πολιτικό πρόσωπο, είναι σαν να τα έδωσες στο "Θεό", απαλλασσόμενος εντελώς από κάθε φόρο και ούτε φυσικά σε ρωτάει κανείς για πόθεν έσχες και άλλα τέτοια «φτηνά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...