Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ο Βίζερ σε ρόλο Πυθίας μίλησε από τους Δελφούς.



Βίζερ…..«Ασκός κλυδωνιζόμενος μηδεπώποτε βυθιζόμενος»
Όταν τρώγατε ρίζες, είχαμε φιλοσοφικές σχολές.

Ως εκπρόσωπος του Σόιμπλε, εμφανίστηκε ο επικεφαλής των θεσμών Τόμας Βίζερ, στο Φόρουμ των Δελφών, αφήνοντας μάλιστα μια ύποπτη “φήμη” περί παράτασης της εκκρεμόπτητας για το ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το Φθινόπωρο ( γερμανικές εκλογές ), στην περίπτωση που τελικά δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ στη συμφωνία!!! ” Χωρίς το ΔΝΤ αυτό το πρόγραμμα σταματά. Χρειάζεται Eurosummit για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Ηγέτες χωρών και υπουργοί οικονομικών μπορεί να πουν ότι χρειάζεται αλλαγή στη συμφωνία του ESM και θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις ως το φθινόπωρο. ” …
Είμαστε στη β’ αξιολόγηση και αυτό είναι λίγο «καταθλιπτικό» γιατί το πρόγραμμα τρέχει για 1,5 χρόνο και ακόμα δεν ολοκληρώσαμε τη δεύτερη αξιολόγηση.
Υπάρχουν κάποιοι (όχι μόνο σε αυτή τη χώρα) που κάνουν όνειρα για πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ. Πρέπει να είναι ρεαλιστές. Χωρίς το ΔΝΤ αυτό το πρόγραμμα σταματά. Χρειάζεται Eurosummit για να αποφασίσει τα επόμενα βήματα. Ηγέτες χωρών και υπουργοί οικονομικών μπορεί να πουν ότι χρειάζεται αλλαγή στη συμφωνία του ESM και θα πρέπει να γίνουν διαβουλεύσεις ως το φθινόπωρο. Υπάρχει πολύ ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα γίνουν και άλλα υπό όρους μετά το τέλος του προγράμματος. Στο ΔΝΤ θέλουν πολύ περισσότερη εξειδίκευση. Θα δούμε στο Eurogroup που θα αποφασίσει τι θα γίνει.
«Έχουμε μερικές ακόμα δύσκολες αποφάσεις μέχρι το καλοκαίρι που πρέπει να ληφθούν.
Ο Βίζερ στο πλαίσιο δήλωσής του προχώρησε στην παραδοχή ότι ενδεχομένως η Ελλάδα να πάει σε νέο πρόγραμμα μετά το φθινόπωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...